seven

På gång

Se fler nyheter

Alla våra

Kategorier

Visste du att Black Friday startade redan 1924

Henrik Stedt

Blomsterlandet, Ordförande Kristianstad Väst

Publicerad: 24 november 2022

När ni läser denna artikeln har vi haft vår första nätverksträff som jag skrev om förra gången. Det blev väldigt många anmälda vilket är oerhört kul och positivt.

Det finns ett stort behov efter Covid att träffas och nätverka. Vi i styrelsen vill göra allt för att ni medlemmar skall känna att vi lyssnar på er och försöker uppfylla de önskemål på alla aktiviteter som finns ute hos er. Black week är nu i full gång och jag hoppas du som kund kan göra massor av fynd hos oss. Håll utkik efter Kristianstad Väst flaggan som finns utanför våra medlemsbutiker. Vem vet kanske de har extra fina erbjudande?

Visste du att Black Friday startade redan 1924 av amerikanska butikskedjan Macy´s. Varför det heter just Black Friday råder det delade meningar om. En del menar att det kommer från att butikernas förlustsiffror vände till svarta vinstsiffror därav startade man reaförsäljningen.

Andra menar att namnet har en mörkare historia. Den kommer från Philadelphia i början på 60-talet: Dagen efter det stora intaget av mat på Thanksgiving, kände man stort behov av att ut och röra sig då passade man även på att handla vilket ledde det till totalt kaos på gatorna.

Många skadades i tumulten, polisen ska då ha börjat kalla dagen ”Black Friday” för att skrämma folk från att delta i shoppandet.

Öppet hus

...

Läs mer

Nyfiken på Kristianstad

Klicka på bilden för att läsa!...

Läs mer

Välkommen på nätverksträff

Anmäl dig! Var: på restaurang SALT (Stridsvagnsvägen 16) När: 22 Maj 07:30 – 09:00 Vi lottar ut en affärslunch för två och en ¼ ...

Läs mer