seven

På gång

Se fler nyheter

Alla våra

Kategorier

Har du sitt Skaune haur du sitt varden

Henrik Stedt

Vice Ordförande

Publicerad: 11 juni 2021

Har du sitt Skaune haur du sitt varden. ”Har du sett Skåne, har du sett världen”.

Detta stod på min storebrors husvagn när jag var ung, denna vagn som hade sett sina bästa dagar. Med den konkade dom runt i Sverige som de stolta skåningar dom var & är.

Lite där vill jag börja mina tankar som vice ordförande, det vore kul med ett nytt uttryck som lyder ”Har du sitt Kristianstad, haur du sitt varden”. Detta är den stora anledningen till att jag gick med i handelsföreningen för åtta år sedan och började engagera mig. Denna handelsförening var då väldigt liten men har nu vuxit till en stor företagsförening med många medlemmar och massor av framåtanda. Jag ville då som nu se en enda stor förening med ett gemensamt mål att driva Kristianstad framåt. Vi var väldigt nära att lyckas med detta projekt för ett par år sedan men tyvärr gick det inte att genomföra då. Tiden var helt enkelt inte mogen.

Men NU tror jag vi alla är mogna att göra det tillsammans med kommunen och alla handels/företagsområde i Kristianstad och varför inte få med alla idrottsföreningarna samtidigt? Kanske finns det ett liknande förslag som fanns framarbetat för ett per år sedan redan på gång, man kan alltid hoppas! Alla är vi bra på något och det är så vi skall växa. Samma tänk har vi i vår företagsförening och det är detta som gör det så kul att engagera sig. Varje enskild företagare är inte bra på allt, men alla är bra på något. Det är just därför vi jobbar med olika arbetsgrupper. Då kan man vara med och bidra där man har stor kompetens eller i en fråga där man har stort intresse. Ett bra exempel är tidningen du läser just nu. Det är en produkt från Kristianstad Västs event & marknadsgrupp där jag är ordförande.

Jag tar gärna emot tips om ni har något på gång på området som vi kan få med i bladet eller om ni har idéer hur vi kan förbättra tidningen eller varför inte vår företagsförening? Jag har alltid så länge jag jobbat som ledare i olika sammanhang från idrotten till olika företag jag verkat inom haft ett motto som jag jobbar efter. Det är att alltid försöka tänka nytt och utanför boxen: Om vi gör som vi alltid gjort då får vi samma resultat som vi alltid fått, därför är jag nu övertygad om att tiden mogen för en ny stor förening. En ny stor förening i samverkan ger helt andra muskler och möjligheter – det blir oftast så när man samverkar. Så kanske en dag så kan vi säga med stolt skånsk stämma: Har du sitt Kristianstad, haur du sitt varlden.

Hoppas ni alla får en härlig sommar.

Henrik Stedt
Blomsterlandet Kristianstad

 

Öppet hus

...

Läs mer

Nyfiken på Kristianstad

Klicka på bilden för att läsa!...

Läs mer

Välkommen på nätverksträff

Anmäl dig! Var: på restaurang SALT (Stridsvagnsvägen 16) När: 22 Maj 07:30 – 09:00 Vi lottar ut en affärslunch för två och en ¼ ...

Läs mer