seven

På gång

Se fler nyheter

Alla våra

Kategorier

I bilen mot Ängamöllan

Patrik Helgesson

Ordförande Event & marknad Kristianstad väst

Publicerad: 24 maj 2023

Att fånga en ide till att bli verklighet är ju något som många företagare har gemensamt i vår förening och det märktes när vi frågade runt och öppnade upp för öppet hus på Ängamöllan för ett år sedan.

Vi i Event & marknadsgruppen hörde bara glada tillrop och våra möjligheter var stora. Frågan var bara 
hur skulle vi fånga möjligheten och arbeta med projektet på vår fritid.

Jag och Ola på Mio satte ihop en arbetsgrupp och presenterade en plan. Från arbetsgruppen fick vi nya tankar om hur vi skulle kunna fånga bredden och öka attraktionen för olika åldrar från hela Kristianstad med omnejd.

Den stora bonuseffekten var när Renhållningen valde att fira sin 130 årsdag på samma dag som vi planerade Ängamöllandagen. Vi som arbetar 
i styrelsen och event & marknad gör ju många timmar helt ideellt, för att vi just gillar att samverka och utveckla våra verksamheter och områden, att nu få samverka med returum var något helt nytt och spännande.

Månaderna gick och planen för dagen växte sig allt starkare och fler och fler ville öppna upp och visa sina fina företag och vad just man är specialist på. Den 13 maj ringde min väckarklocka 06:00 och jag packade bilen och släpet fullt med skyltmaterial.

I bilen mot Ängamöllan kände jag pirret av förväntan samt tacksamhet över vädret och alla som öppnade upp sina verksamheter och gjorde sitt yttersta så att dagen skulle bli så bra som den verkligen kan bli.

När jag skyltade upp så hörde jag hur alla började bygga upp sina tält, plocka upp sina goodiebags, putsa på bilarna och rätta till sina arbetskläder. Man kunde känna engagemanget och viljan att göra sitt bästa för besökarna och denna känsla är den bästa känsla jag vet. Att få se hur en ide blir till verklighet över dagen är berörande. Teamwork är verkligen dreamwork och engagemanget hos utställarna är motiverande för vår förening.

Kom det besökare, hade vi det trevligt tillsamman är då frågan ? ja det gjorde det. Jag tror aldrig att Ängamöllan har haft så många besökare någon dag tidigare. Vill vi göra om detta nästa år ? självklart gör vi det.

Tack till alla besökare, företag och handlare som stoppade in timmar så att vi fick till vår gemensamma dag på Ängamöllan. Saknade du något eller du kanske vill ge oss beröm för dagen så får du gärna göra det på vl@kristianstadvast.se

Tack och trevlig sommar.

Patrik Helgesson
Ordförande Event & marknad Kristianstad väst

Öppet hus

...

Läs mer

Nyfiken på Kristianstad

Klicka på bilden för att läsa!...

Läs mer

Välkommen på nätverksträff

Anmäl dig! Var: på restaurang SALT (Stridsvagnsvägen 16) När: 22 Maj 07:30 – 09:00 Vi lottar ut en affärslunch för två och en ¼ ...

Läs mer