seven

På gång

Se fler nyheter

Alla våra

Kategorier

Nytt år – Nya utmaningar – Nya möjligheter.

Johan Pettersson

Kassör

Publicerad: 28 januari 2022

Från 0 till 100 medlemmar i Handelsföreningen Kristianstad Väst. För 8 år sedan (2014) fick jag möjligheten/ äran att vara med att bilda den fina handelsföreningen som idag heter Handelsföreningen Kristianstad Väst. Då började vi lite smått på Vilansområdet och fick ihop ett gott gäng företag som alla ville samma sak = Samarbeta. Tillsammans skulle vi bli starka, annonsera tillsammans, göra evenemang tillsammans och jobba för att dra fler kunder till området.

Såklart var det en hel del motgångar men trots allt har företagarna trott på oss och idag är vi strax 100 st medlemmar. Vi har växt till att bli Kristianstads ekonomiskt största handelsförening vilket vi är väldigt stolta över. Nu måste ju kommunen äntligen se oss som en seriös handelsförening ! Vi jobbar inte bara på Härlöv utan finns även i områden som Ängamöllan, Vä-Öllsjö, Vilan etc.

Varje område har en arbetsgrupp som fokuserar på vad vi kan hjälpa till med för att bidra med handel och annat som företagen vill ha hjälp med. Nu står snart våren för dörren och förberedelserna för detta är i full gång med bland annat Påskaktivitet och Sommarfest på Härlöv.

Alla företag i handelsområdet är självklart välkomna att vara med på ett hörn, bara att kontakta oss på: info@kristianstadvast.se så kan vi säkert göra något kul tillsammans. ”Syns man så finns man” heter det ju och det stämmer. Kristianstad växer så det knakar och fler företag är på väg att etablera sig i alla delarna av vårt handelsområde.

Detta ger ju ringar på vattnet och skapar fler arbetstillfällen. Vi har i många år jobbat för ett bra samarbete mellan Kristianstads alla 3 handelsområde. Tyvärr så har vi många gånger under åren stött på motstånd men nu har det släppt och vi har äntligen fått till ett riktigt bra samarbete mellan City – C4 – Härlöv. Allt för att driva hela Kristianstad framåt.

När jag inte jobbar med Handelsföreningen så säljer jag så klart Robotgräsklippare på Kristianstads Park & Trädgårdsmaskiner som jag driver. Mina föräldrar startade företaget 1983 så jag har sprungit här sedan liten grabb. Det har ju hänt en hel del under dessa snart 40 år som vi har funnits. Från bensinslukande monster till idag tysta självkörande batterimaskiner.

Att få vara med om Robotgräsklipparens framgångssaga är mycket inspirerande och givande. Robotgräsklipparen fortsätter att utvecklas hela tiden och den blir smartare och smartare med åren. Nu är det även på gång att man inte behöver begränsningskabel längre utan att man lär roboten inom vilka områden den ska klippa och sedan gör den det, dag efter dag efter dag…

Ännu så länge är det endast möjligt med kabellös robot på större maskiner men det kommer även på mindre maskiner om något år. Tänk så skönt att få sin gräsmatta klippt hela sommaren helt ”Automatiskt” Vi jobbar med ALLA maskiner du behöver till din trädgård och har egen serviceverkstad hos oss. Behöver du reservdelar så löser vi detta. Helt enkelt din lokala maskinexpert!

Nu vill vi bara att våren ska göra sitt antågande med lite mer ljus & värme. Har kanske du några ideer/förslag på vad Kristianstad Väst kan göra för dig eller vad du kan göra för Kristianstad Väst? Maila oss: info@kristianstadvast.se

Johan Pettersson
Kristianstad Park & Trädgårdsmaskiner

Öppet hus

...

Läs mer

Nyfiken på Kristianstad

Klicka på bilden för att läsa!...

Läs mer

Välkommen på nätverksträff

Anmäl dig! Var: på restaurang SALT (Stridsvagnsvägen 16) När: 22 Maj 07:30 – 09:00 Vi lottar ut en affärslunch för två och en ¼ ...

Läs mer