seven

På gång

Se fler nyheter

Alla våra

Kategorier

Starten blev i en lägenhet i Kristianstad

Görgen Olsson

Ledamot

Publicerad: 13 april 2022

Jag heter Görgen Olsson och är uppvuxen på Hedentorp i Kristianstad. 1988 startade min resa med att driva företag. Innan dess hann jag vara lärling till byggplåtslagare och gjorde mina timmar där för att bli fullbetald, men kan inte säga att jag lärt mig allt. Fullärd blir man väl aldrig!

Skadade min hälsena och omskolade mig till ventilationsplåtslagare och där börjar resan. Det har varit upp och nergångar under tiden, men jag ångrar aldrig att jag startade eget företag.

Starten blev i en lägenhet i Kristianstad och jag hade ett litet lager hos min bror som hade hus i Skepparslöv. När Kristianstad kommun ville sälja den gamla Sockenstugan i Skepparslöv köpte jag den och samtidigt kom min tvillingbror in i företaget som vi idag driver ihop.

Efter tjugofem år blev i trångbodda och beslöt oss för att köpa en tomt på Ängamöllans industriområde och bygga nya lokaler där. Idag har vi en fin byggnad med kontor, verkstad och lager.

Under tiden i Skepparslöv hann jag med att vara sitesupervisor på den första Green buildingen som byggdes i Mellanöstern, Dubai. Det var mycket intressant att lära sig deras kultur. Jag jobbade tillsammans med 6-7 olika nationaliteter. Under en tid pendlade jag fram och tillbaka.

Nu driver vi tre bolag Mastervent AB, MasterPlåt AB och MasterEntrepenad AB. Jag jobbar med driften av våra företag. Konstruktion när det gäller ventilationssystem stora som små. Vi har allting in-house idag – från besök av kunden, framtagning av ritningar, tillverkning, montering, luftjustering, service och underhåll. Vi är fyra stycken med riksbehörihet för OKV besiktningar (obligatorisk ventilationskontroll).

Vårt arbetsområde är Skåne och Blekinge, med det händer att vi emellanåt tar en avstickare. I Sverige är den längsta till Luleå, men vi har även ritat ett kontor i Dubai. Nu har båda våra barn i företaget så på sikt kommer generationsskiftet att lösa sig.

För övrigt har jag alltid varit intresserad av motorer – både stora och små. På Härlövsskolan (nuvarande Slättängsskolan) började det med modell motorer och senare mopeder och bilar. Att skruva har jag alltid gillat. Har varit engagerad i Kristianstad Folkrace Club som jag var med och startade 1984. Där var jag ansvarig för reklam i några år och körde också själv aktivt.

Fritiden är familj och när tiden tillåter golfspel. Då kan man släppa alla tankar på att driva företag och njuta av stunden med goda vänner. Idag sitter jag i styrelsen för Kristianstad Väst och hoppas kunna engagera mig mer i detta.

Jag ser hur Kristianstad växer bland annat ute på Ängamöllan. Företagen kommer upp snabbt där nu och vi behöver vara med i utvecklingen av Kristianstad och Kristianstad Väst.

Görgen Olsson
Mastervent

Öppet hus

...

Läs mer

Nyfiken på Kristianstad

Klicka på bilden för att läsa!...

Läs mer

Välkommen på nätverksträff

Anmäl dig! Var: på restaurang SALT (Stridsvagnsvägen 16) När: 22 Maj 07:30 – 09:00 Vi lottar ut en affärslunch för två och en ¼ ...

Läs mer