seven

På gång

Se fler nyheter

Alla våra

Kategorier

Kristianstad – en fantastisk hembygd!

Per-Ola Färdig

Ledamot

Publicerad: 25 februari 2022

1979 startade min resa inom detaljhandeln då jag fick mitt första riktiga sommarjobb på Domus i Kristianstad. Egentligen fanns mycket av affärsmannaskapet redan i modersmjölken då min mor hade egen blomsteraffär i källaren i hemmet i Vä där jag växte upp.

Jag har alltså tillbringat över 40 år av mitt liv i denna underbara bransch. Jag har fått möjligheten att få utvecklas och prova på otroligt mycket under dessa år. Jag har jobbat som styckmästare, frukt- och gröntansvarig, butikschef, distriktschef, regionchef, försäljningschef, affärschef, vice VD och marknadschef.

Jag har fått möjligheten att utbilda mig, göra karriär och skapa mig ett nätverk och många vänner under många år i fantastiska företag som Coop – Orkla Foods – Bergendahls och har sen slutit cirkeln genom att komma tillbaka till Coop 2009. Jag hann till och med en avstickare i möbelbranschen som marknads- och försäljningschef under två år.

Mitt namn är Per-Ola Färdig och jobbar idag som försäljnings- och marknadschef på Coop Syd som har 113 (snart 114) butiker i Skåne och Blekinge. En son av bygden uppväxt i Vä och numera bosatt i Öllsjö sedan över 30 år tillbaka. Jag har hela mitt arbetsliv varit trogen vår fina hembygd – Kristianstad.

Idrott har varit en stor del av mitt liv och jag är allätare med stor förkärlek till ishockey och golf. Jag är också en föreningsmänniska och har alltid engagerat mig i olika föreningsstyrelser genom åren. Jag brinner för ungdomsidrott och har försökt att hjälpa till att skapa goda förutsättningar för dem. Jag ser gärna att ungdomar väljer att syssla med olika idrotter vilket leder till att man rör på sig, som är viktigt.

Man skapar samhörighet och får lära sig ta hänsyn till varandra i grupp och man får vänner för livet. Det är därför jag trivs bra i Coop – vilket fungerar i mångt och mycket som en idrottsförening. Det är medlemmarna som äger och har inflytande.

Jag har även engagerat mig i handelsföreningarna i Kristianstad – tidigare i handelsföreningen i City och numera i handelsföreningen Väst. Handel är Kristianstad väldigt bra på och man har alltid haft en stor inpendling till staden av kunder. Kristianstad kommun har så mycket mer att erbjuda än bara handel – inte minst inom kultur och turism. Vi har fantastiska Åhus med dess härliga kust. Vi har Vattenriket med Naturum, flertalet slott att besöka, vandrings- och cykelleder, ett härligt utbud av hotell och restauranger och massor mer.

Vi har även elitidrott på högsta nivå inom flera olika sporter. Detta vet vi alla som bor i Kristianstad med omnejd – och vi tror att hela Sverige vet om detta också…… men icke. Undersökningar visar när man frågar personer i övriga Sverige vad Kristianstads kommun har att erbjuda så vet man väldigt lite. Ställer man samma frågor till personer från Skåne blir resultatet lite bättre men ack vad man blir förvånad att man inte vet mer om oss i Kristianstad och allt som finns att erbjuda.

Detta måste vi bli bättre på och därför jobbar vi just nu tillsammans inom de olika handelsområdena Kristianstad City, Kristianstad Väst, C4 Shopping och Platsorganisation Åhus att samordna oss och med gemensamma krafter få ut budskapet om allt som finns i Kristianstads Kommun. Vi måste marknadsföra oss gemensamt utanför kommunens gränser – Vi måste tillsammans berätta hur bra vi är och allt som finns att göra och uppleva hos oss.

Vi gör detta i skrivande stund i en arbetsgrupp där vi alla samverkar i handelsföreningarna med både kommun och flera övriga intressenter. Vårt mål är givetvis att locka fler personer som kommer och besöker oss, kanske flyttar hit så vi ökar intäkterna i kommunen vilket är en förutsättning för att växa och utvecklas.

Vårt mål är också givetvis att alla som bor i kommunen handlar, äter och besöker evenemang och sevärdheter på hemmaplan lite oftare.

Vi gör det TILLSAMMANS vilket är väldigt spännande och ger en stark framtidstro.

Jag önskar er alla en riktigt härlig vår som snart är i antågande.

Per-Ola Färdig
COOP Syd

Öppet hus

...

Läs mer

Nyfiken på Kristianstad

Klicka på bilden för att läsa!...

Läs mer

Välkommen på nätverksträff

Anmäl dig! Var: på restaurang SALT (Stridsvagnsvägen 16) När: 22 Maj 07:30 – 09:00 Vi lottar ut en affärslunch för två och en ¼ ...

Läs mer