seven

På gång

Se fler nyheter

Alla våra

Kategorier

Skriv något roligt bara!

Ola Ludvigsson

Ledamot

Publicerad: 10 september 2021

Skriv något roligt bara! Så lät det enkla uppdraget från Herr Jönsson när han ville att jag skulle skriva om mina tankar om vår företagsförening Kristianstad Väst här. Klart man tar sig an en utmaning för det piggar ju alltid upp tänkte jag och satte mig ner och började fundera. Vad som sedan kan uppfattas som roligt varierar ju såklart beroende på vem som läser men oavsett så tänker jag dela mina tankar om vad jag tycker i alla fall är spännande och viktigt med vår förening. Alla kan ju trots allt inte fiska varje dag även om det nog är det roligaste som finns.

Jag heter Ola Ludvigsson och driver tillsammans med min familj Mio Kristianstad ute på Härlöv sedan 2000.

Att jobba i en kedja som Mio är lite speciellt då företaget, som är en franchisekedja, ägs av handlarna själva vilka alla är drivna entreprenörer och tycker om att bestämma själva. Var och en har full koll på sin marknad , sin butik och sina förutsättningar och då måste man enas för att tillsammans nå största möjliga effekt på totalen. Detta ställer stora krav på förmågan att samarbeta och inse vikten av att ge och ta.

På Mio har vi en massa uttryck vi använder för att hela tiden påminna oss om att ensam inte alls är lika stark:

”Som man tränar spelar man” är ett vilket påminner oss om att det inte räcker att vara på tårna ibland utan det måste man vara hela tiden.

”Det blir inte alltid som man vill, sällan som man hoppas, men det blir oftast vad man bestämmer sig för” är ett annat av våra uttryck som påminner oss om målmedvetenhet , långsiktighet och uthållighet.

Ytterligare ett är ”Det är bättre att göra saker tillsammans än att bara göra dom samtidigt” vilket väl beskriver vad det är som gör att jag tycker det är så viktigt att engagera mig i vår förening.

Jag älskar Kristianstad! Så lagom stort, en otrolig natur med sjö, hav, ängar och skog och förmågan att när det verkligen behövs kunna samla oss bakom något och verkligen ge allas kraft in i projektet.

Framtiden har utmaningar. Möjligheter är ofta sprungna ur just utmaningar. Det gäller bara att se det så, att lägga energin på våra möjligheter istället för att fastna i historien och fastna i de problem som utmaningarna skulle kunna innebära. ”Hela mitt liv har varit fyllt av bekymmer vilka de flesta aldrig har uppstått” uttryckte någon en gång i tiden och det är nog så det är för många av oss.

Jag tycker vi har enorma möjligheter i vår kommun. Vi kan erbjuda staden , kulturen , evenemangen, idrotten, shoppingen, maten, naturen och listan kan fortsätta länge. Vi har allt vi behöver i verktygslådan för att bli en destination för alla att besöka, för att ha trevligt och få göra det man tycker är roligt oavsett vad det nu kan vara för var och en.

Kristianstad kan redan idag erbjuda både våra invånare och besökare mer än vad många andra kan och vi behöver bara tala om det.

Vad det handlar om är att göra det tillsammans och inte bara samtidigt. Det är dessutom mycket roligare!

Ola Ludvigsson
MIO Kristianstad

Öppet hus

...

Läs mer

Nyfiken på Kristianstad

Klicka på bilden för att läsa!...

Läs mer

Välkommen på nätverksträff

Anmäl dig! Var: på restaurang SALT (Stridsvagnsvägen 16) När: 22 Maj 07:30 – 09:00 Vi lottar ut en affärslunch för två och en ¼ ...

Läs mer