seven

På gång

Se fler nyheter

Alla våra

Kategorier

Nyfiken på…

Husvagnsreserven i Kristianstad AB

Publicerad: 10 oktober 2022

Anders Ekdahl har gjort en spännande resa som spänner över fyra decennier.

Idag känner vi företaget som en pålitlig återförsäljare av fem moderna varumärken med kompetent verkstad och omsorgsfull eftermarknad. Men en gång i tiden började det som en importfirma med reservdelar till husvagnar av märket Tabbert.

Året är 1988. Anders Ekdahl är 22 år gammal och arbetar halvtid på kirurgen i Kristianstad. Han jobbar extra med att köra taxi. – Jag är villrådig och vet inte riktigt vad jag vill jobba med. Jag är utbildad snickare och sjukvårdsbiträde, men vill inte jobba med något av det.

Anders startar Husvagnsreserven i januari 1988. Företaget importerar reservdelar och bedriver även postorderförsäljning. Han säger upp sig från taxi, men behåller halvtidsjobbet på kirurgen och hyr en del av en nedlagd bensinstation i samhället Vä.

Anders Ekdahl bildar aktiebolaget Husvagnsreserven i Kristianstad AB. År 1993 tar han tjänstledigt från jobbet på kirurgen. Försäljningen av begagnade husvagnar går allt bättre. Samtidigt börjar han sälja senap till butiker. En vän till hans föräldrar ska lägga ner sitt senapsföretag och frågar om Anders vill ta över. – Varje onsdag säljer och levererar jag senap till 50 butiker i Skåne och Blekinge.

Ny anläggning. Påsken år 2000 öppnar Husvagnsreserven sin nya an- läggning på 600 kvm och med en uppställningsplats på nästan 4 000 kvm. Anders säljer senapsrörelsen och inriktar sig helt på fritidsprodukter med försäljning av nya Tabbert och Adria husvagnar, reservdelsbutik och husvagnsverkstad.

Dotter och giftermål. År 2004 blir ett glädjefyllt år för Anders. Dottern Moa föds och han gifter sig med Marianne. Företaget fortsätter att utvecklas och omsätter 48 miljoner kronor år 2007. Året därpå har företaget tio anställdaoch en fullt utveck- lad eftermarknad. År 2018 blir företaget Europas största Pilote-handlare och utses även till Di-Gasellföretag. År 2019 byggs en ny verkstadshall på 820 kvm.

Under 2021 ökar försäljningen av fordon markant. Många som aldrig campat upp- täcker möjligheten att semestra med ett fritidsfordon. Lagret minskar snabbt och Husvagnsreserven går mot nytt omsättningsrekord på nästan 200 mkr.

År 2022 startar med nya försäljningsrekord i januari och februari. Dock avstannar försäljningen helt i början på mars i skuggan av kriget i Ukraina. Nu, i maj månad, har försäljningen åter tagit fart, vilket vi hoppas håller i sig framöver. Vi är nu inne på vårt 35:te år och hoppas och tror att även detta år kommer att bli ett bra år.

Öppet hus

...

Läs mer

Nyfiken på Kristianstad

Klicka på bilden för att läsa!...

Läs mer

Välkommen på nätverksträff

Anmäl dig! Var: på restaurang SALT (Stridsvagnsvägen 16) När: 22 Maj 07:30 – 09:00 Vi lottar ut en affärslunch för två och en ¼ ...

Läs mer