seven

På gång

Se fler nyheter

Alla våra

Kategorier

Massor av cyklar och mopeder!

Mohlins Cykel & Motor

Publicerad: 10 oktober 2022

Det senaste året har allt som har med cykel att göra exploderat. Cykel som träningsform, pendlingsfordon eller bara rekreation fortsätter att öka.

Cyklingen har fått fler och fler utövare. Ulf Mohlin på Mohlins Cykel & Motor i Kristianstad är en av dem som såg till att fylla på sina lager i god tid för säsongen.

– Under pandemin blev det enorma leveransproblem och som världen ser ut kommer detta att påverka oss länge. En del av de cyklar jaghar fått hem nu beställde jag i maj – juni 2021! Alla cyklar tillverkarna får fram är mer eller mindre sålda innan de är färdiga. Det är en god känsla när man ser alla cyklarna i våra butiker när man samtidigt vet att det är tufft att få tag på fler.

Som mycket annat har även den här branschen drabbats hårt av pandemin. Men kanske på ett annat sätt än för många när efterfrågan är mycket större än utbudet och det är svårt att få fram cyklar.

– Ledtiderna för tillverkning av cyklar har blivit längre och längre. Fabriker står stilla, reservdelsbrist överallt, containerbrist till transporter osv, osv. Allt detta ger en brist på cyklar och reservdelar till butikerna. Väntetiderna på att få fram nya cyklar till butiker bara ökar, säger Ulf och menar att de kunder som vill vara säkra på att få sin nya cykel den här säsongen bör planera sitt cykelköp nu.

– Samma sak med mopeder där vi också har ett brett sortiment. Har man en som fyller 15 år inom kort och önskar sig en moppe så ska man inte vänta.

1998 tog Ulf över Mohlins Cykel och Motor av sin pappa Kurt Mohlin som i sin tur hade tagit över det efter sin far på 60-talet. Företaget grundades 1924 av Ulfs farfar Olof Mohlin i lokalerna tvärs över gatan som numera har namngetts efter farfar Olof. Numera finns Mohlins på tre orter, Kristianstad, Hässleholm och Sölvesborg.

– Jag cyklar gärna till och från jobbet vilket blir 4 mil om dagen. Då är en elcykel att föredra som tar mig fram betydligt snabbare. På helgen tycker jag det är skönt att ta en runda med racern.
– Förr var cykel bara ett transportmedel för att ta sig från punkt A till punkt B och cykeln hade man tills den trillade sönder. Idag är cykling så mycket mer. Det är ett socialt sätt att komma ut och cykla tillsammans samtidigt som hälsoaspekten och miljöfrågan är viktiga för många. I genomsnitt köper man en ny cykel vart tionde år och om man har sin cykel som ett träningsredskap så är det vart tredje år. Så man ser att det finns en väldigt bred målgrupp, säger Ulf.

Öppet hus

...

Läs mer

Nyfiken på Kristianstad

Klicka på bilden för att läsa!...

Läs mer

Välkommen på nätverksträff

Anmäl dig! Var: på restaurang SALT (Stridsvagnsvägen 16) När: 22 Maj 07:30 – 09:00 Vi lottar ut en affärslunch för två och en ¼ ...

Läs mer