seven

Cykelgiganten

Cykelgiganten gör succé på Väst

Ett cyklade folk beskriver Rikan Rekani Kristianstadborna som. Eller i alla fall på god väg att bli.

Det senaste året har många upptäckt cykling både som ett färdmedel, träningsredskap och som hobby. Kristianstad har bra cykelavstånd till mycket, mellan handelsområden, till sandstränderna i Åhus eller till sjölivet i Balsby och andra samhällen runt om. Rikan Rekani äger och driver Cykelgiganten i Kristianstad tillsammans med syskonen Jesper och Johanna Andersson.

Cykelgiganten finns även i Malmö, Lund och Löddeköpinge. Hur kom det sig att ni valde att starta upp i Kristianstad: – Vi ansåg att det inte fanns tillräckligt många cykelhandlare här och att detta är ett handelsområde som växer. Många cykelhandlare har också som tradition att de inte har öppet så mycket på helgerna och vi satsar på att ha öppet både lördag och söndag. Vi säljer oftast mer cyklar under 4 timmar en söndag än vad vi gör under en hel dag en tisdag. Då får man rätta sig efter de tider som kunden vill att man ska ha öppet,  säger Rikan.Vad för cykel efterfrågas mest idag: Elcyklar utan tvekan, försäljningen av elcyklar ligger på 60-70% av den totala försäljningen och det känns som att det är framtiden. Folk kommer att cykla mer och mer till och från jobbet, att lämna bilden hemma kommer att bli vanligare och bor man här i Skåne är det ofta motvind och då är en elcykel en enkel lösning. Men vi ser också många barnfamiljer som köper lådcyklar där man kan ha barnen i en box framför cykeln. Det är många barnfamiljer som har skippat den ena bilen och börjat med lådcykel istället. De är hjältar ur många perspektiv som för miljön och som sunda förebilder, säger Rikan. Cykelgiganten har mycket försäljning på sin hemsida men erbjuder även service av cyklar i sina verkstäder som de har i butikerna. De har ett stort utbud av allt från elcykel, gravelcykel, barncykel till helt vanlig hederlig cykel.

Cykelgiganten Kristianstad

Härlöv, Jochums Väg 3, Kristianstad

Öppettider

Måndag – Fredag 10-19
Lördagar 10-16
Söndagar (röda dagar) 12-16

Välkommen till en renodlad cykelbutik med professionell cykelverkstad i Härlöv bredvid Arken Zoo. Butiken är ca 700 kvm och öppnades i mars 2021. Perfekt för dig som bor i Kristianstad med omnejd.