" width="2000" height="1200" alt="seven">

Vilka är vi

Följ med in till First Hotel Christian IV

First Hotel Christian IV

Publicerad: 25 augusti 2023

Det anrika hotellet med det moderna nytänket2022 blev förvandlingens år för First Christian IV. Den första etappen av renoveringar rivstartades och 30 av 86 rum står nu nyrenoverade i den pampiga byggnaden på ett av citys bästa lägen.Det är First Hotels egna personalstyrka bestående av duon Jonathan Andersson och Moa Rosander som tagit på sig ansvaret att ta sig an förändringen. Det innebär allt från inspirationsresor till olika destinationshotell, till att själva få bestämma väggfärger, inriktning och känsla för rummen samt inköp av möbler och dekoration.

Elise Eriksson har tagit över ansvaret i frukosten, moderniserat och piffat upp lokal och buffé med hjälp av jordnära färger och trendiga smaker berättar Moa och Jonathan, som själva varit en stor del i att hämta inspiration och skapa visioner för hotellet.

Varje yta är tänkt at få sin alldeles egna personlighet och stil.”Just nu pågår den största förvandlingen bland våra allmänna ytor som konferenssalar, lobby och frukostrum till smultronställen. Rummen ska bli som vardagsrum som ska fyllas med liv och färg – helt enkelt en plats man vill hänga på.”Det anrika hotellet med högt i tak, imponerande stuckatur och valsformade fönster möter moderna instagramvänliga kontraster. Man ska ständigt upptäcka nya unika detaljer, samtidigt som det ska finnas en känsla av ombonat.”Vi ser redan nu effekt på gästnöjdheten, med återkommande gäster och att beläggningen har gått upp sedan vi påbörjade förvandlingen” konstaterar Elise.

Arbetet pågår för fullt, varmt välkomna att upptäcka First Hotel Christian IV på nytt!