" width="2000" height="1200" alt="seven">

Vilka är vi

C4 Tandvård framgångssagan med kungen som drömpatient

C4 tandvård

Publicerad: 25 augusti 2023

Att gå till tandläkaren kan för många upplevas läskigt, men på C4 tandvård är stämningen varm och trygg.

”Det är väldigt vanligt att vissa patienter känner en skräck inför att besöka oss, men efter behandlingen är de allra flesta nöjda. Till och med glada och vill komma tillbaka” berättar Farah glatt, en av ägarna till kliniken.

Hos oss står alltid patienten i fullt fokus. Vi tycker att det är väldigt viktigt med ett bra bemötande, det ska kännas trevligt att komma hit. Såklart vill vi också göra ett bra jobb och med ett resultat som ska hålla i många år” lägger hon till.

Farah driver C4 tandvård tillsammans med sin pappa och sin man Meshaal sedan 2011. Tandläkaryrket ligger i familjen och Farahs pappa Fahad har över 35 års erfarenhet som tandläkare.

Farah stod i ett val mellan att utbilda sig till apotekare eller tandläkare. Beslutet föll på det sistnämnda och det ledde till en tandläkarutbildning i Köpenhamn, både för henne och hennes man Meshaal. Utbildningen tog hela 5 år och efter det var paret färdiga tandläkare.

Meshaal är mer inriktad på det kirurgiska såsom till exempel implantat medan Farah mest tar hand om det estetiska, bland annat invisalign.

C4 Tandvård växer för fullt och nyligen har man valt att bygga ut kliniken.
Nu har alla tandläkarna varsitt rum. I början fick de jobba i skift eftersom att lokalen inte räckte till. Nu finns det gott om plats, och det behövs. Cirka 7500 patienter finns registrerade på C4 tandvård och det fortsätter bara att växa.

”Det är jättekul, säger Farah. Vi växer väldigt mycket tack vare vårt goda rykte. De som besöker oss blir väldigt nöjda och då rekommenderar de oss till släkt och vänner”

Många av C4 tandvårds patienter hittar också till kliniken via Instagram. På deras sociala medier delar de med sig av kunskap till sina följare och inspirerar inom munhälsa och ser till att utbilda tittarna inom tandhygien.

”Alldeles för många går till tandläkaren för sällan. De flesta går först när de känner ett besvär eller får ont, berättar Meshaal.
”Vi rekommenderar att gå på rutinbesök minst en gång om året”

Det du gör mellan besöken spelar också roll. Det är viktigt med kosten, att borsta tänderna varje dag och att använda tandtråd.

”De allra flesta är dåliga på att använda tandtråd”, lägger Meshaal till.

På C4 tandvård är det i dag 11 st som arbetar. Men till augusti blir det totalt 15 stycken. En specialist ,en tandläkare samt två tandhygienister, ska ansluta sig till det redan sammansvetsade gänget.

”Vi vill kunna ta emot och hjälpa fler” säger Farah, det finns ett behov och därför så utökar vi vår verksamhet, vi har byggt ut och blivit fler i personalen.

Men ännu är ett mål inte nått. Det finns en patient, en drömpatient som Farah verkligen vill få till sin klinik.

”Det är kungen!
Farah skrattar och berättar.
– Jag har till och med skrivit ett långt brev med en inbjudan, men jag har inte vågat posta det ännu, säger hon och ler stort.

För C4 tandvård ser framtiden ljus ut, och vem vet. Till och med hittar kanske kungen dit så småningom.

Hemsida: c4tandvard.se Adress: Östra Boulevarden 40, Kristianstad