seven

Styrelsens ord

Det här är styrelsen!

Ordförande

Henrik Stedt

Vice Ordf

Ola Ludvigsson

Sekreterare

Magnus Rydiander

Kassör

Johan Pettersson

Ledamot

Andreas Nilsson

Ledamot

Görgen Olsson

Ledamot

Per-Ola Färdig

Ledamot

Christina Leffler

Ledamot

Patrik Helgesson

Revisor

Sven Eriksson

Adj

Ida Stiller

Adj

Fredrik Svenesson

Kan man inte paketera, leverera och förmedla upplevelser?

Fredrik ”Sparven” Svenesson

Ledamot

Publicerad: 18 december 2021

Jag heter Fredrik men det är nog bara min mamma, min fru och våra 2 tonårspågar som vet att det är mitt dopnamn – ”Sparven” är det namn som jag har lystrat till sedan tidigt 80-tal när vi byggde kojor i ”Granan” och smög på glassbilschaufförerna på Åhus Glass.

Vi småpågar boendes i Transval hoppades varje kväll på sommarloven att de skulle missa att lasta en låda Colaträff eller Päron Topp, vilket sällan eller aldrig hände. Mitt smeknamn Sparven myntades och kom naturligt för mina då 7-åriga kompisar av en ganska enkel anledning. Jag flög likt en gråsparv mellan trädtopparna på jakt efter nya äventyr och upplevelser.

Någonstans i mitten av 90-talet – ett gäng år efter jag avslutat gymnasiestudierna på Söderport, fullgjort min plikt för fosterlandet på P6, gjort en vintersäsong i Chamonix, gått på Officershögskolan i Skövde, krängt jeans hos Tomas Ekberg och Modde på JC och samtidigt försett nöjessugna Kristianstadsbor med vuxenläsk i baren på både Brissman och Grand samt jobbat 2 säsonger som skidlärare i Sälen planterades nog fröet. Fröet som 20 år senare grodde till en vision och affärsidé.

Kan man inte paketera, leverera och förmedla upplevelser? Alla de gånger man åkt ospårad snö i Frankrike, vunnit en fotbollsmatch i pojklaget, fuldansat på Disco Magic i Åhusparken eller ätit och druckit fantastiskt gott på någon krog i stan? Alltså de goa upplevelser som jag själv uppskattat och gillat genom livet?

Nöjesakuten Evenemang AB såg därmed dagens ljus hösten 2017. Bolagets verksamhetsområde har fokus på att producera och förmedla upplevelser med mat, dryck, musik, underhållning och aktiviteter. Enkelt uttryckt en frilansande och oberoende evenemangs/nöjeskonsult som arrangerar, planerar, samordnar och genomför både privata fest/nöjesarrangemang och företagsevenemang.

Mina samarbetspartners är en mix av företagande sköningar i Kristianstad med omnejd. Personer jag mött eller platser jag besökt de senaste 25 åren och är därmed noga utvalda för att ALLTID leverera det bästa upplevelserna med hög kvalitet tillsammans med ett gott garv!

Som ledamot i Kristianstad Väst styrelse bidrar jag sedan 1 år tillbaka med att helt enkelt vara… Sparven. En sen kväll i somras tog jag faktiskt en liten rövare. Jag körde ner till glassfabriken (som nu ligger i Yngsjö) la mig i bakhåll och hoppades än en gång att någon av chaufförerna på Ottoglass skulle missa en låda – men tji fick jag – IGEN…

Fredrik ”Sparven” Svenesson
Nöjesakuten Evenemang AB